Tekst en illustraties: Joke Eikenaar
Uitgever: De Vier Windstreken

Hebbus is de geweldigste kringloopwinkel van de stad.

Het is de winkel van Fays ouders, en voor Fay en haar beste vriend Joppe valt er altijd iets te beleven of te ontdekken.

Er is alleen één ding waarvan Fay hoopt dat het nooit ontdekt wordt: het grote geheim van Hebbus.

Omdat er iets heel erg mis is gegaan met een heleboel geld, hebben Fays ouders geen huis meer en woont het gezin tijdelijk (maar inmiddels al best lang) in de winkel.

En dat mag niemand weten, zelfs Joppe niet.

De feelgood-reeks Hebbus: Over een kringloopwinkel die stiekem onderdak biedt aan een heel gezin, en waar de meest dwaze dingen gebeuren. Ook wel spannende dingen, maar nooit zo dat ze je wakker houden. Er is een watje van een vader, een hysterische moeder, een megalomane oom, een tante die ongeveer aan haar schoothondje zit vastgegroeid en natuurlijk de hoofdrolspelers: Fay, een slim meisje, en haar vriendje Joppe, een grappige flapuit en een dromer met heel veel fantasie, die alles durft behalve Fay een zoen geven.

Naast de maffe personages gaat het met het decor ook alle kanten op. In een kringloopwinkel kan echt álles.

 

(vanaf 8 jaar)

Recensies

Letters en spetters
Fijne aanrader
Hebbus – het raadsel van mevrouw Parel is een heerlijk kinderboek! Spannend, maar toch onschuldig, origineel en betekenisvol. Een ontzettend fijn boek voor kinderen om zelf te lezen vanaf eind groep 4 zo ongeveer, maar ook heel geschikt om voor te lezen. Mijn exemplaar gaat naar de kast van onze oudste zodat we er binnenkort samen nog eens van kunnen genieten!

Graag gelezen
Ik heb dit verhaal van Joke Eikenaar graag gelezen en heb bovendien genoten van de prachtige tekeningen. Het is nu uitkijken naar een vervolg!

 

Hillybillybeauty

Joke Eikenaar heeft een fijne manier van schrijven. De spanning in het boek is niet te hoog waardoor het voor kinderen niet al té spannend wordt en zij dit boek in één ruk zullen uitlezen.